Blog

10 tips om je rijbewijs te halen

Tip 1. Begin ruim op tijd met het leren van de theorie.

Tip 2. Bereid je voor met verschillende praktijksituaties.

Tip 3. Neem een proefles zodat je rijvaardigheden in kaart worden gebracht en zodat je direct doelgericht aan de slag kunt gaan.

Tip 4. Probeer autorijlessen van 2 uur (120 minuten) te namen, mits mogelijk, omdat dit jouw kan helpen om sneller en efficiënter auto te leren rijden. Hierdoor zit je langer en constanter op de weg.

Tip 5. Probeer minimaal één per week autorijles te namen.

Tip 6. Neem indien mogelijk verschillende lestijden (sochtends, smiddags savonds) omdat de verkeersomstandigheden erg kunnen verschillen.

Tip 7. Het is verstandig dat je uitgerust aan rijlessen begint.

Tip 8. Bespreek de vorderingen met je rijinstructeur en vraag om feedback. Voor de rijles en na de rijlessen dit bespreken kun je bepalen of je de doelstellingen behaald hebt en waar je nog aan kunt werken.

Tip 9. Rijles nemen bij een andere instructeur. Het kan zijn dat een andere rijinstructeur anders kijk naar jouw rijvaardigheid en die je nog meer tips en uitleg kan geven.

Tip 10. Rij mee met een andere rijles, kijk hoe andere rijden in de lesauto om extra ervaring op te doen.

Er zijn 4 berichten .

jeroen —

Goede tips!

Reply »
Peter

Kijk de eerste tip is al super. Niet leren is ook echt niet slagen mensen. Voorkom extra kosten en leer voor je theorie examen, iedereen kan deze halen.

Reply »
Vince —

Ongeveer een half jaar geleden heb ik ook mijn rijbewijs gehaald. Zelf heb ik toenderti jd rijlessen van maar een uur genomen. Achteraf merkte ik dat ik beter langere lessen kon nemen, zodat ik het rijden beter op kon pakken en langer kon oefenen in een sessie. Ik raad dat dan ook echt aan zoals hier in tip 4 staat!

Reply »
Pim —

Dankjewel voor je artikel met tips om je rijbewijs te halen. Ik geloof dat het inderdaad kan helpen ook lange rijlessen te nemen. Daardoor kun je een bepaalde periode inrijden en merk je ook hoe goed je rijdt wanneer de eerste zenuwen weg zijn. http://www.rijles-voc.nl/mierlo_aarle_rixtel

Reply »

Laat een bericht achter!

Deze website gebruikt alleen noodzakelijke en statistiek-cookies, deze verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons om de website te verbeteren.

Copyright ©2018. Autorijschool AA-landen. Gemaakt door Sem Geerlings