Rijles met autisme of ADHD

Autismespectrumstoornissen of ADHD hoeft geen probleem te zijn om je rijbewijs te halen. De weg naar het examen zal anders zijn en soms wat langer. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het heel goed mogelijk om je rijbewijs te halen.

slider-29

Stella Ravenbergen  heeft landurige ervaring in de zorg. Zij heeft als rijinstrukteur, de  WRM bijscholingscursus “Autisme en aanverwante Stoornissen” gevolgd.

Je mag les op maat van ons verwachten:

  • Voor aanvang van de lessen haal je het theorie examen. Je kunt op verschillende manieren de theorieles volgen. Via de computer, online of op persoonlijke wijze. (zie pagna Theorie).
  • Aanvragen theorie-examen op jouw verzoek.
  • Vaste structuur en veelvuldig herhalen (“Teacch” methodiek).
  • Visualiseren.
  • Time-out tijdens de les mogelijk.
  • Herinnerings App of sms, ondersteuning bij het plannen van de les.
  • Rustig opbouwen moeilijkheidsgraad (meerdere keren per week lessen).
  • Op verzoek evaluatiemoment mogelijk met ouders/begeleider, informeer naar onze mogelijkheden.
"Flexibele rijschool met keuze uit mannelijke en vrouwelijke instructeur. Stella is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme spectrum stoornissen en / of ADHD. Geeft structuur binnen kaders met rust, veel geduld en humor. Er wordt goed gekeken naar mogelijkheden en gevarieerd programma met de nodige herhaling geboden. Proefles van 1 uur past uitstekend bij deze doelgroep. Ondersteuning bij theorielessen kan verzorgd worden."

Tussentijdse toets en praktijkexamen

Autorijschool AA-Landen verzorgt de aanvraag voor de Tussentijdse Toets en het praktijkexamen voor je.
Voor een praktijkexamen moet je altijd een eigen verklaring invullen en ondertekenen (gezondheidsverklaring). Zie informatie op de website van het CBR. Hier lees je of een extra keuring voor jou van toepassing is.

Kies voor jouw rijbewijs. Kies voor Autorijschool AA-Landen.

Deze website gebruikt alleen noodzakelijke en statistiek-cookies, deze verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons om de website te verbeteren.

Open chat
1
Hallo 👋
Heb je vragen over onze rijlessen, tarieven of mogelijkheden? Stuur ons een berichtje 📲 Vermeld hierbij je e-mailadres en je naam. ✉️